eca
SECRETARIA
+34 902 404 072
info@congresbicicat.org
CATALÀ | ESPAÑOL | ENGLISH | FRANÇAIS
bici BENVINGUDA PRESENTACIÓ PROGRAMA INSCRIPCIONS COM ARRIBAR COMUNICACIONS STANDS sombra

[+] documentació del 3er Congrés de la Bicicleta


III Congrés de la Bicicleta from Cycle Touring Film Festival.

III Congrés de la Bicicleta Activitats Extra from Cycle Touring Film Festival.


Galeria de fotos del Congrés:

           


PROGRAMA 3r CONGRÉS DE LA BICICLETA Lleida Catalunya

Infraestructures i legislació

PDFFulletó del programa
PDFPerfil dels ponents

El període d’inscripció a través del web està tancat.

Els interessats en participar al congrés podreu inscriure-us al palau de congressos “La Llotja” el dimecres 14, a partir de les 18.00hores, o el dijous 15 de 9 a 9.30hores

Això no vol dir que no es pot registrar per a la millor lloc de jocs mai http://intertopsnodeposit.com/. Estem parlant d'un increïble bo de casino portal que ofereix els millors descomptes a jugar jocs impressionants per absolutament gratuïta. Com es fan? És un sistema de referència on si visiteu el lloc que li donen coses gratis a canvi. Molt simple, però el més important és que estiguis gaudint de tot el seu joc de forma gratuïta, el que significa sense fer un dipòsit que serà capaç de submergir de ple en la diversió.

 


Dimecres, 14 d’abril. Actes previs

 

18h00_Recepció i acreditació

 

19h00_Presentació. Les perspectives turístiques de Lleida com a potencial destí cicloturista a càrrec d’Àngel Vidal, Director del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. Presentat pels membres de l’equip de l’estudi, Paco Tortosa, Dr. en geografia, Pep Ulldemolins, expert en cicloturisme i Josep Capellà, president de l’empresa DCB – Turisme i Desenvolupament Local.

 

20h00_Reunió de la Plataforma Empresarial de la Bicicleta

Associació que neix amb l’objectiu d’integrar empreses d’índole diversa vinculats al món de la bicicleta, impulsant l’ús d’aquest mitjà de transport en totes les seves vessants.

 

22h00_Cycle Chic Party

Trobada festiva d’aquest moviment internacional. Cycle Chic és la cultura de la bicicleta associada amb el ciclisme urbà i la moda, practicat a ciutats com Berlín, Copenhagen, Los Angeles o Barcelona. Bar de la Sibil·la (Turó e la Seu Vella)

 

 

Dijous, 15 d’abril

Traducció simultània en 4 idiomes: català, castellà, anglès i francès.

 

09h00_Recepció i acreditació

 

09h30_Inauguració del III Congrés de la Bicicleta Lleida 2010

Parlaments de l’Il·lm. Sr. Àngel Ros, Alcalde de Lleida, de l’Il·lm. Sr. Jaume Gilabert, President de la Diputació de Lleida i de Manel Nadal, Secretari de Mobilitat del Dpt. de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya

 

Visita als stands dels expositors

 

10h30_Infraestructures per la Bicicleta

En els últims anys estan proliferant a Europa els anomenats Eco-barris, zones urbanes sostenible i mediambientalment responsables. Veurem aquestes experiències des del punt de vista de la mobilitat i de l’ús de la bicicleta.

Un nou urbanisme a càrrec de Jörg Thiemann-Linden representant de DIFU (Deutsches Institut für Urbanistik), agència federal d’urbanisme d’Alemanya.

Eco-barris europeus. El cas de GWL-terrein (Amsterdam) a càrrec de Corine Marseille de GWL-terrein.

 

11h30_Coffee-break

 

12h00_Taula rodona - Debat

Experiències en la construcció d’infraestructures ciclistes. Els Túnels de Morlans a càrrec de l’Il·lm. Sr. Odón Elorza, Alcalde de Donostia-San Sebastià.

Ruta ciclista i de vianants (Palamós-Palafrugell) per Esteve Tomàs, Director del Programa per a la Mobilitat i Grans Infraestructures del Dpt. de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya.

La Super Bicycle Route a Århus i infraestructures ciclistes a Copenhagen (Dinamarca) per Mikael Colville-Andersen, CEO de Copenhagenize Consulting AND Senior Consultant de la ciutat de Copenhagen.

 

13h30_Dinar - lunch

 

14h30_Tallers

 

Infraestructures Urbanes

1. Propostes i solucions per la pacificació del trànsit: carrils bici, zones 30, carrers compartits, parcs… Ponent/moderador Àngel López, Director de Mobilitat de l’Aj. de Barcelona.

2. Senyalització: senyals lluminoses, pintura horitzontal, semàfors, gestió d’interseccions, creuaments, bike station, mobiliari... Ponent/moderador Philippe Goirand, Regidor Del·legat de Pistes Cyclables a l’Ajuntament de Toulouse i Secretari de la comissió de Transports i Desplaçaments de Grand Toulouse (França)

 

Infraestructures Interurbanes

1. Sòls, paviments, senders ciclistes, camins naturals, carreteres compartides… Ponent/moderador Carmen Aycart, Directora del Programa Vías Verdes i Javier Martín, enginyer de la Fundación de los Ferrocarriles Españoles.

2. Túnels, ponts i passarel·les, passos subterranis... Ponent/moderador Pedro Calvo, President de la EMT i Regidor de Seguretat i Serveis de l’Aj. de Madrid.

 

Hi haurà un Coffee-break durant els tallers

 

18h00_Grans Infraestructures

Eurovelo del Mar del Nord a càrrec de Jens Erik Larsen, membre de l’Eurovelo Council.

Rutes per a bicicletes i vies verdes a Québec per Jean-François Pronovost, Director General de Vélo Québec.

 

19h00_Conclusions

 

19h30_Assemblea General de la Red de Ciudades por la Bicicleta

Associació que reuneix municipis, consorcis, mancomunitats… de tota Espanya amb la finalitat d’unir esforços en el desenvolupament de polítiques favorables a l’ús de la bicicleta, especialment en medi urbà.

 

Divendres, 16 d’abril

 

Legislació

09h00_Salutació del Director General de Trànsit, Pere Navarro, del Director del Servei Català de Trànsit, Josep Pérez Moya i de la Directora del Servei Basc de Trànsit, Amparo López .

Presideix Ramón Ledesma, Subdirector Gral. de Normativa i Recursos de la DGT.

 

09h30_Intervenció del Coordinador de l’Intergrup de Suport a la Bicicleta del Parlament de Catalunya.

 

10h00_La legislació ciclista a Europa a càrrec de Christophe Raverdy, President de Fubicy (federació francesa d’usuaris de la bicicleta).

Una visió de les contradiccions i els encerts en la legislació favorable a la bicicleta.

10h30_ L’usuari de la bicicleta i el dret penal, a càrrec d’Agustín Hidalgo, Fiscal Adscrit a la Fiscalia de Sala de Seguretat Vial

 

11h00_Coffee-break

 

11h30_Informe dels treballs del Grup de Legislació de la Bicicleta. Aquest grup té com a objectius identificar l’actual legislació (normativa estatal i autonòmica, i ordenances municipals) que afecta a la bicicleta i proposar modificacions o millores per poder disposar d’una legislació més adient que afavoreixi la seva implementació.

Ponent Ferran Domínguez, lletrat de l’Intergrup de Suport a la Bicicleta del Parlament de Catalunya.

 

12h00_Taula rodona Ordenança/Reglament Mpal. de Mobilitat Sostenible amb Sara Mestres, Regidora de Seguretat Ciutadana de l’Aj. de Lleida, Paloma Cano, Regidora d’Obres Municipals, Serveis Públics, Manteniment i Tarnsports de l’Ajuntament d’Alcobendas i Anna Ferrer, Directora de l’Observatori Nacional de Seguretat Vial de la DGT Modera Esther Anaya, consultora d'Assessoria d'Infraestrutures i Mobilitat (AIM s.l.).

 

13h00_Debat general. Propostes de resolució. Presideix J. Antoni Baron, President de l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona.

Clausura del Congrés de la Bicicleta Lleida 2010

A continuació, ruta en bicicleta per l’Horta de Lleida (amb degustació de la gastronomia de l’Horta en diverses parades i visita guiada).

 

21h00_Festa popular a La Llotja. Concert musical amb Pixie Dixie. i ‘t Brabants Fietsharmonisch Orkest

 

Dissabte, 17 d’abril

 

10h30_Bicicletada popular. Inclou actuació musical de l’orquestra en bici ’t Brabants Fietsharmonisch Orkest.
Punt d’inici: La Llotja

   

PC – Pendent de confirmació

* Programa avançatPrograma acompanyants

Dimecres, 14 d’abril
22.00h_ Accés a la festa Cycle Chic Party

Dijous, 15 d’abril
9.00h-13.00h_ visita Guiada a la ciutat de Lleida

Divendres, 16 d’abril
14.30h_ Ruta en bicicleta per l’Horta de Lleida
NOTICIES | DOCUMENTACIÓ | ACTIVITATS | ESDEVENIMENTS | ENLLAÇOS | CONTACTE
pàgines web