eca
SECRETARIA
+34 902 404 072
info@congresbicicat.org
CATALÀ | ESPAÑOL | ENGLISH | FRANÇAIS
bici BENVINGUDA PRESENTACIÓ PROGRAMA INSCRIPCIONS COM ARRIBAR COMUNICACIONS STANDS sombra
Benvinguts al 3er Congrés de la Bicicleta

Quan el 2006 durant el I congrés al Fòrum de Barcelona s’aprova el Manifest de la Bicicleta, molts de nosaltres ja varem dir que el que podíem llegir en aquell document no es podia assolir ni aquell any, ni el proper, i que moltes de les voluntats, peticions, afirmacions i desitjos els tindríem molt de temps entre els nostres objectius.

Teníem, tenim, molt clars els avantatges que la bicicleta aporta en mobilitat: precisa poc espai per aparcar, millora la qualitat dels espais públics, és ràpida, econòmica i ideal per a distàncies curtes, ajuda a reduir la congestió a les ciutats i a fer el trànsit més segur i fluid. A més, mentre utilitzem la bicicleta millorem la nostra salut. Vèiem també el que calia i cal fer per desenvolupar el potencial de la bicicleta, per exemple, dissenyar els espais urbans perquè la majoria de viatges es puguin fer amb bicicleta, o dissenyar les infraestructures de manera que s’evitin conflictes entre ciclistes i altres usuaris de la via pública mitjançant la separació dels diferents tipus de transport.

Avui, a 4 anys vista d’aquell manifest, continua clara la seva vigència i per això plantegem aquest 3r Congrés on poder debatre dos temes claus pel desenvolupament de la bicicleta: les infraestructures i la legislació. Cal fer infraestructures i fer-les bé. I cal legislar i fer-ho amb criteris avançats que permetin que els gairebé 15 milions d’usuaris de la bicicleta a Espanya ho facin amb seguretat i qualitat.

Aquest és el repte del 3r Congrés on estan convocats, potser per primera vegada, enginyers de camins i arquitectes, tècnics de trànsit i d’obres públiques, agents de trànsit i dissenyadors, cossos de seguretat, advocats i juristes, diputats i senadors, parlamentaris i grups polítics, estudiants i professors, usuaris de la bicicleta, ajuntaments i tots aquells que vulguin aportar els seus coneixements i experiències en els tallers oberts a comunicacions.

Us esperem a Lleida!
NOTICIES | DOCUMENTACIÓ | ACTIVITATS | ESDEVENIMENTS | ENLLAÇOS | CONTACTE
pàgines web